HAVAS JUDIT irodalmi összeállítása az 5 éve elhunyt Kányádi Sándor emlékére

Nov 12, 2023
HAVAS JUDIT: “Halottak Napja Bécsben” 
Irodalmi összeállítás az 5 éve elhunyt Kányádi Sándor emlékére
   Időpont: November 12, vasárnap, 4:30pm
   Cím: Kossuth Ház, 2001 Massachusetts Ave, NW. Washington DC 20036

A rendezvény ingyenes, de adományokat a helyszínen köszönettel elfogadunk!

RSVP: rsvp at kossuthfoundation.org

Válogatások Király László, Áprily Lajos, Jékely Zoltán, Sütő András, Farkas Árpád, Szilágyi Domokos, Tamási Áron és Kányádi Sándor műveiből. Az alkalom hangoskönyv bemutató is, amely: „Halottak napja Bécsben”  címmel Kányádi Sándor verseiből és műfordításaiból készült.

  
    
Havas Judit Artisjus-díjas, a Magyar Rádió Nívó-díjas, Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Radnóti-díjas, Pilinszky Emlékérmes előadóművész, irodalomtörténész. Beszéd- és előadó-művészetre többek között Latinovits Zoltán, Montágh Imre, Török Tamás, Cserés Miklós dr., Jancsó Adrienne és Ardó Mária énekművész tanították. Az ELTE Bölcsészettudományi karán végzett, ugyanott szerzett irodalomtörténészi PhD-fokozatot. Az ELTE Bölcsész-és Média karán oktat irodalmat, és művészi beszédet. A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karán fővédnöke a Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenynek. Rádió- és a televízió-műsorok rendszeres közreműködője. Több mint 10 munkája CD/DVD formában is megjelent. Nemes Nagy Ágnes, Szabó Magda, Kányádi Sándor verseiből, Benedek Elek meséiből hangoskönyveket készített. Földes Mária: A séta dokumentum-játékfilm főszereplője, co-producere. Tanulmánykötetei jelentek meg Jékely Zoltánról, Csodaváró hangszer címmel a művészi beszéd oktatásáról. A vers, az, amit mondani kell címmel 12 részes sorozatot szerkesztett és vezetett a Duna Televízióban.

Monodrámákat mutatott be: Szabó Magda: Az ajtó (angol, francia, spanyol felirattal) Márai Sándor: Áldozó Judit, Földes Mária: A séta címmel.

Kritikusai, laudátora véleménye szerint:

 „mívesen artikulált beszéde, stílusa, választékos ízlése a legempatikusabb versmondók közé emelte. Az irodalom nagykövete Ő, a poézis hercegnője. Amikor beszél, hangja a szívéből szól” (Báger Gusztáv)
A  magyar líra avatott tolmácsolójaként évtizedek óta előadóesteket tart és konferenciákon képviseli kultúránkat Magyarországon, a Határon-túli magyarok körében, Európa számos országában, valamint Izraelben, Kanadában, az Egyesült Államokban és Dél-Amerikában.

Bővebben: www.havasjudit.hu

 

back
© 2024 Kossuth Foundation. All rights reserved.