May 30 2016

Úszó Európa Bajnokság 2016: Magyarország az Éremtáblázat Élén

29 May, 2016

(An English version of this article is available above. A cikk angol nyelven is elérhető)

Történelmi sikert ért el a magyar úszó válogatott a londoni Európa-bajnokságon, ugyanis Magyarország még sohasem nyert 10 Európa-bajnoki aranyérmet a sportágban.

A várakozásoknak megfelelően, a világ jelenlegi legjobb úszónőjének tartott Hosszú Katinka erőt demonstrált, és három egyéni versenyszámban: 400 vegyesen, 200 vegyesen, és 200 hátúszásban szerzett aranyérmével a magyar csapat egyik legeredményesebb versenyzője lett.

Négyszáz váltón az aranyérmek száma tovább bővült Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Verrasztó Evelyn és Hosszú Katinka jóvoltából.

A 23 éves Kapás Boglárka szintén három egyéni aranyérmmell búcsúzott az Eb-től. "Amikor először felnéztem a táblára, azt gondoltam, 4:08. Mondtam, ez nem létezik. Aztán rájöttem, hogy egy sorral feljebb kéne nézni, 4:03. Na, akkor megint nem hittem a szememnek. Hihetetlen, hogy ez összejött." -nyilatkozta a magyar versenyző a szövetségnek az Index.hu beszamolója szerint.

A tavaly 200 pillangón világbajnokságot nyert Cseh László idén sem okozott csalódást, egyedül saját maga 8 évvel korábban beállított rekordja volt az ellenfele. Cseh mind 100, illetve 200 pillangón óriási idővel lett Európa legjobbja.

Verrasztó Dávid szintén sikerrel térhetett vissza az Eb-ről, ugyanis 400 vegyesen győjtötte be az első helyet.

A pozitív eredmények kiemelkedően fontosak, különösen a három hónap múlva kezdődő riói olimpia előtt, ahol a magyar versenyzőknek lehetőségük lesz elindulni az említett sikerrel vett versenyszámokban.

A 2012-es hazai rendezésű Eb-n a Magyar úszók kilenc aranyérmet győjtöttek be, és szintén az éremtáblázat első helyén végeztek.

 

DONATIONS / PAYMENTS

Find out how you can Donate or pay for books, classes or events.

VOLUNTEER

Interested in Volunteering? Your help is needed. Email us to find out more: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  

Library Widget

Kossuth Foundation Login