Úszó Európa Bajnokság 2016: Magyarország az Éremtáblázat Élén

29 May, 2016

(An English version of this article is available above. A cikk angol nyelven is elérhető)

Történelmi sikert ért el a magyar úszó válogatott a londoni Európa-bajnokságon, ugyanis Magyarország még sohasem nyert 10 Európa-bajnoki aranyérmet a sportágban.

A várakozásoknak megfelelően, a világ jelenlegi legjobb úszónőjének tartott Hosszú Katinka erőt demonstrált, és három egyéni versenyszámban: 400 vegyesen, 200 vegyesen, és 200 hátúszásban szerzett aranyérmével a magyar csapat egyik legeredményesebb versenyzője lett.

Négyszáz váltón az aranyérmek száma tovább bővült Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Verrasztó Evelyn és Hosszú Katinka jóvoltából.

A 23 éves Kapás Boglárka szintén három egyéni aranyérmmell búcsúzott az Eb-től. "Amikor először felnéztem a táblára, azt gondoltam, 4:08. Mondtam, ez nem létezik. Aztán rájöttem, hogy egy sorral feljebb kéne nézni, 4:03. Na, akkor megint nem hittem a szememnek. Hihetetlen, hogy ez összejött." -nyilatkozta a magyar versenyző a szövetségnek az Index.hu beszamolója szerint.

A tavaly 200 pillangón világbajnokságot nyert Cseh László idén sem okozott csalódást, egyedül saját maga 8 évvel korábban beállított rekordja volt az ellenfele. Cseh mind 100, illetve 200 pillangón óriási idővel lett Európa legjobbja.

Verrasztó Dávid szintén sikerrel térhetett vissza az Eb-ről, ugyanis 400 vegyesen győjtötte be az első helyet.

A pozitív eredmények kiemelkedően fontosak, különösen a három hónap múlva kezdődő riói olimpia előtt, ahol a magyar versenyzőknek lehetőségük lesz elindulni az említett sikerrel vett versenyszámokban.

A 2012-es hazai rendezésű Eb-n a Magyar úszók kilenc aranyérmet győjtöttek be, és szintén az éremtáblázat első helyén végeztek.

 

DONATE

Find out how you can Donate.

VOLUNTEER

Interested in Volunteering? Your help is needed. Email us to find out more: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  

Library Widget

Kossuth Foundation Login